torstai 13. helmikuuta 2014

Mikä ori valita Valko-Linnulle?

Orin valinta oli vaikea. Jo muutamia vuosia olin ajatusta pallotellut mielessäni eri oreja ja päämäärä ja toiveet olivat kirkastuneet mielessä selkeiksi. Vain paras kelpaa, luonne on erittäin tärkeä seikka ja tietenkin terveys. Pelkäsin hankalaa oria, sillä Lippen kovaan päähän jos yhdistettäisiin pahansisuisuus, voisi lopputulos olla pitelemätön. Rouvan säkä on vain noin 146 ja runko aika pitkä, joten sopusuhtaisuus ja koko olivat myös tärkeitä kriteereitä. Nopeus oli tietenkin ykkösjuttu ja päätin, että nyt tehdään ravuria, eikä edistetä suomenhevosen monimuotoisuutta, joten halusin varsan sukutauluun kertauksen. Lisäksi toivoin jo jonkinlaisia varsanäyttöjä, joten nuoret oriit jätin siksi laskuista pois.

 Keväällä 2013 soittelin viidelle orinomistajalle ja kyselin luonteesta ja monesta muusta jutusta. Lopulta Parviaisen Antin kanssa pitkään puhelimessa juteltuani sain vahvan tunteen, että nyt on ori löytynyt ja totesin, että kokeillaan I.P.Lentoa ja toivotaan, että vanhempien parhaat puolet raviuraa ajatellen periytyvät varsalle. Kertaus tuli 4+3 Viltteriin ja siinä takana sitten Vieteri.  http://www.sukuposti.net/hevonen/dreampedigree#179504,54546

I.P. Lento ei esittelyjä kaipaa, vahva emälinja ja näytöt puhuvat puolestaan. Lippellä ei muuta ole, kuin oma vahva uskoni tammaan. Isästään Valko-Purjeesta olen kuullut puhuttavan vain hyvää, vanha ravimies ja kengittäjä kertoi minulle joskus, että Valko-Purje oli periksiantamaton ja kova luonteeltaan. (Tiedänpähän keneen tamma on tullut.)
http://www.sukuposti.net/hevoset/valko-purje/galleria/21009




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti